Familierecht

Advocatenkantoor Claase kan u op dit gebied bijstaan in de volgende gevallen:

  • echtscheiding
  • alimentatie
  • gezag, omgang en erkenning
  • ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing
  • erfrecht

 

Echtscheiding (vaste prijzen mogelijk)
In een echtscheidingsprocedure heeft u een advocaat nodig. Als u het eens bent over de meeste zaken, kunt u samen één advocaat nemen. Dat is goedkoper en gaat meestal sneller.

Advocatenkantoor Claase hanteert vaste prijzen voor echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek. U betaalt daarvoor € 1.950,- indien u geen kinderen heeft en € 2.150,- indien er wel kinderen zijn.

Uiteraard treden wij op in echtscheidingszaken waarbij wij één van beide partijen bijstaan. Dan gelden onze normale tarieven of het ‘pro deo’ tarief.

 

Alimentatie
Advocatenkantoor Claase kan u bijstaan in alimentatieprocedures en kan uw vragen beantwoorden over de hoogte van partner- en kinderalimentatie.

 

Gezag, omgang en erkenning
Uw vragen over gezag en erkenning van de kinderen kan Advocatenkantoor Claase voor u beantwoorden.

Als u uit elkaar gaat en nog goed met elkaar kunt communiceren, zal er meestal ook in goed overleg een omgangsregeling vastgesteld kunnen worden.

Soms loopt een omgangsregeling echter niet naar wens of zelfs helemaal niet. In die gevallen zal Advocatenkantoor Claase alles in het werk stellen om tot hervatting of wijziging van de omgangsregeling te komen.


Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing
De advocaten van ons kantoor hebben ruime ervaring in zaken waarbij een ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing dreigt of al aan de orde is. Wij kunnen u bijstaan in het gehele traject, dus vanaf de eerste bemoeienis van bijvoorbeeld Intervence of de Raad voor de Kinderbescherming tot en met een eventuele daaropvolgende procedure.  

 

Erfrecht
Het overlijden van een naaste brengt veel teweeg. Vaak kan de afwikkeling van de nalatenschap in goed overleg worden geregeld, maar soms is dat niet het geval. Er kunnen de nodige problemen en discussiepunten ontstaan. Voor vragen over de nalatenschap, legitieme portie of andere erfrechtelijke zaken kunt u bij ons terecht.