Als letselschadeslachtoffer bent u misschien huiverig om een advocaat in te schakelen. Een begrijpelijke gedachte. Het ongeluk heeft u al zoveel geld gekost, u bent bang dat een advocaat erg duur is bij letselschade en u nog meer gaat kosten. Dus u overweegt in zee te gaan met een letselschadespecialist, die u op ‘no cure no pay’ basis bijstaat. Dan loopt u minder risico en bent u goedkoper uit. Maar is dat wel echt zo? Helaas is dit een groot misverstand. Ik leg u uit waarom.

 

is een advocaat duur bij letselschade? no cure no payHet addertje onder het gras bij ‘no cure no pay’

Als u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander, heeft u recht op de volledige vergoeding van uw geleden schade. Wat aan u wordt toebedeeld heeft u nodig voor hulpmiddelen, aanpassingen aan uw woning en inkomstenverlies. En daar zit hem nu meteen de crux wanneer u kiest voor een specialist die werkt op ‘no cure no pay’ basis. Zodra het bedrag waar u recht op heeft wordt uitgekeerd, ontvangt u de rekening van uw specialist. Deze bedraagt tussen de 15% en 35% van uw schadevergoeding en wordt ook nog eens vermeerderd met btw.

 

Een rekenvoorbeeld van een ‘no cure no pay’ case

Stel dat uw totale schade € 250.000,- bedraagt, voor de aanschaf van een aangepaste auto, aanpassingen in uw woning en het verlies van inkomsten. Indien u akkoord bent gegaan met een percentage van 25%, dan draagt u dus € 75.625,- af (€ 62.500,- plus btw) aan de letselschadespecialist. Er blijft dan nog maar € 174.375,- over van uw schadevergoeding. Het trieste is, het volledige bedrag is niet zomaar uit de lucht gegrepen, u heeft dit gewoon écht nodig om alle aanpassingen en extra maatregelen te kunnen bekostigen. Zaken waar u niet om gevraagd heeft, maar onwillig nu wel dubbel slachtoffer van wordt.

 

Mijn visie op ‘no cure no pay’

Zodra een letselschadespecialist een deel van de schadevergoeding van zijn cliënten opeist, vind ik dat slachtofferonvriendelijk, volstrekt onnodig en naar mijn mening zelfs onethisch. Het is namelijk zo dat de volledige juridische kosten door de aansprakelijke partij al volledig betaald worden. Een ‘no cure no pay specialist’ die op deze manier werkt krijgt dus dubbel betaald. Het percentage in de kleine lettertjes is een fikse extra bonus, die ten koste gaat van uw broodnodige schadevergoeding.

 

Een letselschadezaak hoort u als slachtoffer niets te kosten

Bedenk goed dat een terechte letselschadezaak u als slachtoffer niets hoort te kosten. Wanneer u in het gelijk gesteld wordt en een schadevergoeding ontvangt, worden daarnaast ook de kosten van een letselschadeadvocaat betaald door de tegenpartij. Bestudeer dus altijd goed de kleine lettertjes. Een letselschadespecialist zal een ‘no cure no pay’ zaak niet accepteren wanneer de slagingskans laag is, dus zodra u tekent is hij/zij vrijwel altijd verzekerd van een mooie bonus, in uw nadeel.

 

Hoe vindt u dan een eerlijke letselschadespecialist?

Heeft u een ongeluk gehad of een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waar u mogelijk de rest van uw leven schade aan blijft ondervinden? Ga niet direct met de eerste de beste letselschadespecialist in zee die u op internet kunt vinden. Maak vrijblijvend een afspraak met een letselschadeadvocaat. Lees het voorstel goed door, ook de kleine lettertjes en stel kritische vragen. Achterhaal wat u deze advocaat aan het einde van de rit schuldig bent en wat dat financieel voor u betekent. Let ook goed op of u met een letselschadebureau of een letselschadeadvocaat te maken heeft. Er is een wezenlijk verschil.

 

Kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek

Ik adviseer u graag kosteloos en vrijblijvend tijdens een intakegesprek. Heeft u een goede zaak, dan zet ik me volledig in voor datgene waar u recht op heeft als slachtoffer. Schat ik de kans klein in dat u uw schade kunt verhalen? Dan krijgt u van mij ook een betrouwbaar advies.

 

Neem contact met me op voor een kosteloos gesprek bij mij op kantoor in Roosendaal, of gewoon bij u thuis.