ongeluk tijdens het werk, wie is er verantwoordelijk

Wie is er verantwoordelijk voor een ongeluk tijdens uw werk?

Ze zeggen dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren, maar ook tijdens het werk zit een ongeluk helaas vaak in een klein hoekje. Meestal is uw werkgever daarvoor aansprakelijk, ook als het ongeluk misschien uw eigen schuld of gewoon domme pech lijkt te zijn is dat het geval.

Volledige artikel
is een advocaat duur bij letselschade? no cure no pay

Is een advocaat duur bij letselschade? En biedt ‘no cure no pay’ de oplossing?

Als letselschadeslachtoffer bent u misschien huiverig om een advocaat in te schakelen. Een begrijpelijke gedachte. Het ongeluk heeft u al zoveel geld gekost, u bent bang dat een advocaat erg duur is bij letselschade en u nog meer gaat kosten.

Volledige artikel
smartengeld emotionele schade

In welke gevallen heeft u recht op smartengeld?

Kent u het begrip smartengeld? Misschien heeft u er al eens van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk precies? En het belangrijkste, in welke gevallen heeft u hier recht op? Het is onjuist dat u alleen bij lichamelijk letsel recht heeft op een schadevergoeding.

Volledige artikel
wat is letselschade

Wat is letselschade eigenlijk, en wat valt er onder?

Letselschade. U heeft er vast van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk precies, en wat valt er allemaal onder letselschade? Voor mij als letselschadeadvocaat is het een vanzelfsprekend begrip. Maar dat is het lang niet voor iedereen. Ik leg het u graag uit. 

Volledige artikel
verschil tussen een letselschadebureau en een letselschadeadvocaat

Wat is het verschil tussen een letselschadebureau en een letselschadeadvocaat?

Stel; je bent buiten jouw schuld slachtoffer geworden van een (verkeers)ongeluk. Je hebt hierdoor letsel opgelopen, waardoor je voor korte of langere tijd, of misschien zelfs blijvend, niet kunt functioneren.

Volledige artikel
Blog No Cure No Pay | december 2019

No cure, no pay: wat blijft er over van jouw letselschadevergoeding?

Het zal je maar gebeuren; je raakt blijvend invalide door een aanrijding, waardoor je niet meer kunt werken en er aanpassingen aan je woning nodig zijn. Je schakelt dus een letselschadespecialist in die jouw schade gaat verhalen. Op ‘no cure no pay’ basis, je hoeft dus niet vooruit te betalen.

Volledige artikel

Uitzendkracht en letselschade

Ik maak het regelmatig mee dat uitzendkrachten tijdens hun werk letsel oplopen. Vaak weten ze niet bij wie ze hun schade kunnen claimen. Ze weten namelijk vaak niet bij welke werkgever ze formeel te werk waren gesteld.

Volledige artikel

Schadevergoeding van de passagier bij een auto-ongeluk

In mijn praktijk merk ik regelmatig dat passagiers die gewond raken bij een auto-ongeluk een beroep doen op de inzittendenverzekering. Maar die verzekering vergoedt vaak niet alle schade.

Volledige artikel
blog letselschade kinderen en hun toekomst

Letselschade bij kinderen en de invloed hiervan op hun toekomst

Helaas zijn kinderen regelmatig het slachtoffer van ongelukken en medische fouten. Het is logisch dat de eerste zorg van de ouders directe hulp aan hun kind is. 

Volledige artikel
letselschade bij verkeersongeval

Letselschade door een verkeersongeval?

Jaarlijks lopen ruim 20.000 mensen in ons land ernstig letsel op bij een verkeersongeval. Daarnaast is er een categorie mensen die na een ongeluk het ziekenhuis dezelfde dag nog mag verlaten.

Volledige artikel

Weet jij waar je recht op hebt als slachtoffer van een ongeval?

Er zijn in Nederland zogenaamde Letselschade Richtlijnen opgesteld die van toepassing zijn op de meeste ‘standaard’ letselzaken. Hierin is voor een aantal schadecomponenten opgenomen hoeveel er vergoed moet worden.

Volledige artikel

Smartengeld: heb jij recht op vergoeding van affectieschade?

Vanaf 1 januari 2019 hebben naasten van slachtoffers recht op vergoeding van affectieschade. Naasten die door een fout van een ander een dierbare hebben verloren, hebben nu recht op smartengeld.

Volledige artikel