werkwijze

Gratis second opinion

Ben je niet tevreden of twijfel je over de behandeling van je zaak bij een advocaat, rechtsbijstandsverzekeraar of andere belangenbehartiger?

Wij geven een gratis second opinion! Neem contact op of maak gebruik van ons gratis inloopspreekuur op locatie.

Inloopspreekuur

Loop zonder afspraak binnen voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Terneuzen, Markt 1:
Maandag van 09.00 tot 13.00 uur

Roosendaal, Laan van Brabant 22: Dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur

Pro Deo advocaat, verzekering, tegenpartij of jijzelf…

Wie betaalt de advocaat?

Een advocaat kan door verschillende partijen betaald worden. Het hangt van de situatie af wie de kosten voor zijn rekening neemt:

  1. De overheid betaalt een groot deel (pro Deo advocaat)
  2. De (verzekering van de) tegenpartij
  3. Je rechtsbijstandsverzekering
  4. Jijzelf

1. De overheid betaalt een groot deel (pro Deo advocaat)

Advocatenkantoor Claase treedt op als pro Deo advocaat in Roosendaal, Terneuzen e.o. en is aangesloten bij het systeem High Trust van de raad voor rechtsbijstand. We kunnen daardoor online heel snel een aanvraag voor toevoeging, zoals dat heet, indienen als je een laag inkomen en weinig eigen vermogen hebt. Je kunt zelf checken of je in aanmerking komt voor deze toevoeging bij de raad voor rechtsbijstand. Je betaalt wel altijd een verplichte eigen bijdrage. Als je een bijstandsuitkering hebt, vergoedt de gemeente deze grotendeels.

2. De (verzekering van de) tegenpartij betaalt

In het eerste gesprek met de tegenpartij wordt vaak duidelijk of zij aansprakelijkheid erkent. Zij (of haar verzekeringsmaatschappij) betaalt dan jouw advocaat.
Als de aansprakelijkheid nog onduidelijk is, heb je misschien recht op een pro Deo advocaat of je rechtsbijstandsverzekering. Als dan later blijkt dat de tegenpartij aansprakelijk is, vergoedt zij alsnog je advocaatkosten.

3. Je rechtsbijstandsverzekering betaalt

Je rechtsbijstandsverzekering heeft juristen (en soms advocaten) in dienst die zij inzet voor jouw zaak. Jij bent niet verplicht van haar gebruik te maken als er een juridische of administratieve procedure gestart wordt. Je hebt het recht op een vrije advocaatkeuze. Lees wel de verzekeringsvoorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je verzekering kan namelijk het maximaal te vergoeden bedrag beperken.

4. Jijzelf betaalt

Advocatenkantoor Claase zit bewust met haar prijs aan de onderkant van de markt, zodat niemand uitgesloten wordt om van zijn of haar recht gebruik te maken.
Wij rekenen voor:
Particulieren € 195,- per uur, exclusief btw
Zakelijke cliënten € 205,- per uur, exclusief btw

Voor echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek zijn onze vaste tarieven:
Als jullie geen kinderen hebben: € 2.000,- inclusief btw, griffierechten en uittreksels
Als jullie kinderen hebben: € 2.800,- inclusief btw, griffierechten en uittreksels

Onze werkwijze

  1. Maak een afspraak of kom langs tijdens ons inloopspreekuur. Een oriënterend gesprek, second opinion en een quickscan zijn gratis en vrijblijvend. Je kunt snel bij ons terecht.
  2. Wanneer we je kunnen helpen, krijg je van ons een bericht met plan van aanpak en de kosten.
  3. Na jouw akkoord, sturen we je een conceptbrief voor de tegenpartij. Kun je je in de brief vinden? Dan sturen we die naar de tegenpartij. Alle correspondentie sturen we naar je door en voorzien we van advies.
  4. Na overleg met jou sturen we een reactie naar de tegenpartij.
  5. Ons doel is om in korte tijd tot een oplossing te komen. Is dit niet mogelijk, dan kunnen we een procedure starten.

We handelen vakkundig met snelle, concrete acties en hanteren korte lijntjes. Een oplossing voor de korte termijn vinden wij geen oplossing. We staan voor een structurele regeling die voor alle betrokken partijen zo aanvaardbaar mogelijk is en waarbij iedereen tevreden terugkijkt op het proces. Moeten we naar de rechter? Dan doen we dat. Maar kunnen we procederen voorkomen, dan heeft dat onze voorkeur.

No cure, no pay?

Advocatenkantoor Claase werkt weloverwogen niet op ‘no cure, no pay’-basis, omdat het líjkt alsof het jou niets kost, maar dit is onjuist. De advocaat krijgt namelijk een deel van de schadevergoeding (ongeveer 15%) en wij vinden dat jij recht hebt op de volle 100%. Daarnaast heeft een advocaat dan ook een eigen belang om de schade te verhogen, zodat zijn deel hoger wordt. Wij kunnen ons daar niet in vinden.

De zekerheid van een advocaat

Een jurist en een advocaat zijn beiden meester in de rechten (mr.). Een advocaat schoolt zich na de rechtenstudie in de advocatuur en draagt de beschermde titel ‘advocaat’.
Een jurist (bijvoorbeeld van je rechtsbijstandsverzekering) mag niet procederen. Daarnaast is hij niet aan regels gebonden en hoeft hij zich niet te verantwoorden voor een tuchtrechter als zijn handelen ontoelaatbaar is.
Een advocaat daarentegen moet zich aan beroepsregels houden en zich permanent nascholen, zodat haar kennis up-to-date blijft. Ze is verplicht lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Deze beroepsvereniging ziet erop toe dat advocaten zich aan beroepsregels houden.

Heb jij vertrouwen in onze expertise en spreekt onze werkwijze je aan? Maak dan een afspraak voor een quickscan of oriënterend gesprek.