bestuursrecht

Gratis second opinion

Ben je niet tevreden of twijfel je over de behandeling van je zaak bij een advocaat, rechtsbijstandsverzekeraar of andere belangenbehartiger?

Wij geven een gratis second opinion! Neem contact op of maak gebruik van ons gratis inloopspreekuur op locatie.

Inloopspreekuur

Loop zonder afspraak binnen voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Terneuzen, Markt 1:
Maandag van 09.00 tot 13.00 uur

Roosendaal, Laan van Brabant 22: Dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur

Ervaren advocaat bestuursrecht bij jou in Roosendaal en Terneuzen

Ben je het niet eens met een beslissing van de overheid?

Gebruik maken van een advocaat bestuursrecht is geen overbodige luxe. Omdat gemeenten, UWV en andere overheidsorganen grote, logge instanties zijn, krijg je het idee dat je weinig tegen hun plannen en besluiten inbrengt. Wat doe je tegen intrekking van je bijstandsuitkering? Of tegen een vergunning van de buurman waarvan jij last hebt? Het bestuursrecht is een doolhof van regelingen met vaak moeilijk taalgebruik en strikte termijnen. Maar het beslist wél over ingrijpende veranderingen in je dagelijks leven.

Je kunt een beroep op ons doen bij een geschil met élk overheidsorgaan, bijvoorbeeld over:

  • Een horecavergunning
  • Een persoonsgebonden budget
  • WW & WIA
  • Een bijstandsuitkering

Meerwaarde van een advocaat bestuursrecht

In het bestuursrecht staan niet alleen de regels waaraan de overheid zich moet houden, maar ook wat je moet doen als je het niet eens bent met plannen of besluiten. Een procedure verloopt anders dan bij een rechtszaak tegen personen of bedrijven.

Onze ervaring leert dat juridische bijstand belangrijk is, omdat gemaakte fouten vaak niet meer kunnen worden hersteld. Aan de definitieve uitspraak van de rechter heb je je te houden. Er gelden strikte termijnen: ben je te laat, dan verspeel je je recht op bezwaar/beroep.

En daarom kies je voor Advocatenkantoor Claase

De communicatie van de overheid is vaak nauwelijks te begrijpen en de berekening van bijvoorbeeld de WIA-uitkering is onnavolgbaar. Wij hebben al veel bestuursrechtelijke zaken behandeld en lezen de stukken van de overheid dus snel door.
Regelmatig herschrijven we overheidsbrieven, zodat jij het hélemaal begrijpt. Dat vinden wij belangrijk: het gaat over jou en waarop jij recht hebt.

Hoge slagingskans

We kijken naar objectieve redenen waarom jij gelijk hebt en maken de juridische vertaalslag naar de overheid. De hele dag pijn hebben en daardoor niet kunnen werken, is onvoldoende geformuleerd voor de verzekeringsarts. Zo loop je ten onrechte een uitkering mis. Benoemen wij concreet wat de gevolgen zijn van je beperkingen, dan vergroten we de kans op succes.

We verdiepen ons goed in je situatie, adviseren je en strijden voor jouw recht, vanaf bezwaar tot en met beroep bij de Centrale Raad van Beroep bijvoorbeeld. We zijn daadkrachtig, snel, punctueel en ervaren. Vier eigenschappen die een must zijn voor een goede advocaat bestuursrecht.
Wil jij weten wat de slagingskans is in jouw conflict met de overheid? Loop dan binnen tijdens ons inloopspreekuur voor een quickscan of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Tip van Mr. Evelien van Kemseke

Begrijp je het niet?

Vraag net zo lang door tot je precies weet waar je aan toe bent.

Evelien