Erfrecht

Gratis second opinion

Ben je niet tevreden of twijfel je over de behandeling van je zaak bij een advocaat, rechtsbijstandsverzekeraar of andere belangenbehartiger?

Wij geven een gratis second opinion! Neem contact op of maak gebruik van ons gratis inloopspreekuur op locatie.

Inloopspreekuur

Loop zonder afspraak binnen voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Terneuzen, Markt 1:
Maandag van 09.00 tot 13.00 uur

Roosendaal, Laan van Brabant 22: Dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur

Advocaat erfrecht in Roosendaal e.o. en Terneuzen e.o.

Gevoelige kwesties in de familiesfeer mogen niet lang duren

en advocaat erfrecht komt helaas vaak pas in beeld als er al discussie is over de nalatenschap. We horen regelmatig: “Ik heb recht op meer dan ik gekregen heb.” Of: “Moeder was al dement toen ze die vriend in haar testament opnam.” En ook: “Waar is al het geld gebleven?” Bijna een op de drie erfenissen leidt tot ruzie!
Erfrecht is zo’n gevoelig rechtsgebied, omdat het vaak binnen een familie speelt en er net iemand is overleden. Een advocaat erfrecht geeft (snel) duidelijkheid over wie welke rechten heeft en is een neutrale gesprekspartner in jullie conflict.

Wij ondersteunen je graag:

  • voor uitleg van het testament
  • voor een interpretatie van de wet ten aanzien van het erfrecht
  • als je met je eigen testament conflicten wilt voorkomen
  • wanneer een toegezegd erfstuk niet in het testament beschreven staat
  • als je twijfelt aan de toerekeningsvatbaarheid van de testamenthouder
  • wanneer je nalatenschap aan een goed doel wilt tegenhouden
  • zodra je twijfelt of de erfenis compleet is
  • als de verdeling van de erfenis onrechtvaardig voelt.

Een advocaat erfrecht begrijpt juridische taal

Een testament vertelt precies waar je wel (en dus ook geen) recht op hebt. Toch is het taalgebruik vaak wollig, waardoor er interpretatieverschillen kunnen ontstaan. Een advocaat erfrecht begrijpt exact wat er staat en legt dit uit. Er kan wel discussie ontstaan of de testamenthouder het ook zo bedoeld heeft.

Onderschat een conflict over een erfenis niet. Het is emotioneel erg zwaar en vaak ingewikkeld. Zodra je een advocaat erfrecht inschakelt, verloopt de communicatie via de advocaat. Zij werkt als een filter en kan met juridische kennis en zonder emotie tot een oplossing komen.

Advocatenkantoor Claase begrijpt ook jou

Erfrecht is een rechtsgebied met afgebakende facetten. Door de ervaring van mr. Evelien van Kemseke heeft ze inmiddels elk juridisch conflict over erfrecht behandeld. Deze ervaring en haar actuele kennis van erfrecht maken Evelien snel en praktisch. Door haar empatische vermogen begrijpt ze de emoties die er spelen, kan ze zich goed inleven in alle partijen en handelt ze doortastend.
Wil je kennismaken en kijken of Evelien iets voor je kan betekenen? Stap dan binnen tijdens ons gratis inloopspreekuur of maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd.

Tip van Mr. Evelien van Kemseke

Aanvaard een erfenis niet, voordat je weet waaruit deze bestaat.

Evelien