Letsel door bedrijfsongeval

Helaas zit op veel werkplekken een ongeluk in een klein hoekje. Meestal is je werkgever daarvoor aansprakelijk. Ook als je als ZZP’er werkt, is je opdrachtgever vaak aansprakelijk voor letsel dat je door een bedrijfsongeluk oploopt.

Aansprakelijkheid

In onze wet is namelijk geregeld dat een werkgever aansprakelijk is voor schade die je als gevolg van een bedrijfsongeval hebt geleden, tenzij hij aantoont dat hij voldoende maatregelen heeft genomen en aanwijzingen heeft gegeven om het ongeval te voorkomen. De lat ligt daarbij hoog voor de werkgever. Bij letselschade is een werkgever bijna altijd aansprakelijk en moet jouw schade vergoed worden. Veel werkgevers zijn daarvoor verzekerd, zodat de discussie over het ongeluk en de gevolgen daarvan door ons meestal met de verzekeraar van je werkgever wordt gevoerd.

Letselschade door eigen schuld

Ook als het ongeluk je eigen schuld was kan je werkgever aangesproken worden voor de vergoeding van jouw schade. Bij routinematige opdrachten werk je vaak minder oplettend en moet jouw werkgever extra toezicht houden op naleving van de voorschriften. In de wet is bepaald dat jouw werkgever aansprakelijk is voor jouw schade als je door een slordigheidsfout of onder werkdruk een ongeluk krijgt op je werk en je werkgever onvoldoende toezicht heeft gehouden. Dus ook al voelt het ongeluk als je eigen schuld: meestal kun je hiervoor toch je werkgever aanspreken.

Arbeidsongevallen kunnen heel divers zijn. Je kunt daarbij denken aan:

  • een val van een steiger of ladder;
  • een ongeluk met een gevaarlijke machine;
  • een verkeersongeval tijdens het werk;
  • contact met een gevaarlijke vloeistof;
  • een aanrijding met een heftruck etc.
Letselschade | bedrijfsongeval | Claase

Letselschade op je werk opgelopen?

Ben jij slachtoffer van een ongeluk op je werk? Neem geen risico en laat een professioneel letselschadeadvocaat je helpen!

Wat gaan we voor je doen?

Samen inventariseren we je schade en bekijken we wat er gebeurd is. Daarna stellen we een brief op aan je werkgever (aansprakelijkstelling) waarin we je schade presenteren en uitleggen waarom je werkgever daarvoor aansprakelijk is. Je werkgever stuurt de aansprakelijkstelling meestal door naar zijn verzekeraar, zodat er bijna nooit een discussie tussen jou en je werkgever ontstaat.

Onze hulp kost je niets. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.