Letsel door dieren

Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een hondenbeet of een trap van een paard. De eigenaar van de bijtende hond of het trappende paard is aansprakelijk voor de schade die zijn dier je heeft toegebracht en moet jouw schade dus vergoeden. Gelukkig is een groot deel van de dierenbezitters hiervoor verzekerd (dit valt onder de persoonlijke WA-verzekering).

Bij een hondenbeet moet je meestal naar het ziekenhuis voor hechtingen en een tetanusinjectie. Die kosten krijg je vanwege het eigen risico van je zorgverzekering van je verzekering gepresenteerd en moet de eigenaar van de hond aan je terugbetalen.

Blijvend letsel

Helaas gaat het soms om veel ernstiger letsel dan een kleine beet. Bijvoorbeeld bij een ernstig bijtincident waarbij een jong kind in het gezicht wordt gebeten. Ontsierende littekens en vele operaties maken in die gevallen dat de schade veel hoger is en er een aanzienlijk bedrag aan smartengeld betaald zal moeten worden. Vaak moet er op latere leeftijd weer geopereerd worden, waardoor zo’n schadezaak niet snel afgewikkeld kan worden. Je weet immers nog niet hoe het er over jaren gaat uitzien.

Letselschade | dieren | Claase

Letselschade opgelopen door een hondenbeet of een trap van een paard?

Bij dit soort ernstige bijt- of trapincidenten is het altijd verstandig een letselschadeadvocaat in te schakelen die samen met je doorneemt wat je schade nu en in de toekomst is. Onze hulp kost je niets. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.