Letsel door verkeersongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje’. Dat is helaas waar. Iedere dag gebeuren er honderden verkeersongelukken waarbij slachtoffers letsel oplopen. Als je door een verkeersfout van een ander letsel oploopt, heb je recht op schadevergoeding. Hieronder enkele voorbeelden.

Voetganger of fietser?

In onze wetgeving is voor voetgangers en fietsers als kwetsbare ‘zwakke verkeersdeelnemers’  een speciale regeling opgenomen.  Ben je als voetganger of fietser door een motorvoertuig (auto, motor, scooter, bus etc.) aangereden, dan heb je recht op schadevergoeding, ook al heb je zelf ook schuld. Je krijgt altijd minimaal 50% van je schade vergoed.

Passagier in een auto of opzittende op een brommer, scooter of motor

Als je als passagier of opzittende door een ongeluk letsel oploopt, moet je schade bijna altijd vergoed worden, ook al is de aanrijding de schuld van de bestuurder. De WA-verzekering van de auto, brommer, scooter of motor verleent hier dekking voor, dus je hoeft je niet bezwaard te voelen de bestuurder aan te spreken.

Verkeersongeval tijdens werk

Als je voor je werk met de auto, fiets of scooter onderweg bent, is je werkgever aansprakelijk als je een ongeluk krijgt en daarbij letsel oploopt. Je werkgever moet namelijk een verzekering afsluiten voor dit soort ongelukken. Deze verplichting geldt soms ook voor woon-werkverkeer. Als je tijdens je werk gebruik maakt van je eigen auto en je rijdt daarmee schade, dan is je werkgever verplicht die schade te vergoeden, ook al is de aanrijding je eigen schuld.

Verkeersongeval kinderen

Als een kind jonger dan 14 jaar wordt aangereden door een motorvoertuig (auto, motor, bus etc.), moet de hele schade altijd vergoed worden, ook al was de aanrijding de schuld van het kind.

Ongeval in het buitenland of met een buitenlandse tegenpartij

Deze ongelukken kunnen door ons in Nederland behandeld worden.

Letselschade | Verkeersongeval | Claase

Letselschade in het verkeer opgelopen?

Letselschade bij verkeersongevallen is vaak complex en wij raden je dan ook altijd aan hiervoor een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Wat gaan we voor je doen?

Wij verzamelen informatie over de toedracht, zoals het proces-verbaal van de politie, kunnen getuigen benaderen en dienen een claim in bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Wij brengen samen met jou je schadeposten in kaart en verwerken die een schadestaat. Die wordt door ons aan de aansprakelijke verzekeraar gestuurd die dan een voorschot aan je zal betalen. Je medische informatie vragen wij op bij je behandelaars en sturen we door naar onze medisch adviseur, die een rapport opmaakt waarin de gevolgen van het ongeval staan. Dat rapport zal na jouw toestemming aan de medisch adviseur van de aansprakelijke verzekeraar worden gestuurd zodat ook die inzicht heeft in de gevolgen van het ongeluk.

Onze hulp kost je niets. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.