Uw advocaat bij letsel, schade en ontslag!

Advocatenkantoor Claase | aansprakelijkheidsrecht

Juridisch advies aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheidsrechtadvocaat in Brabant, Zeeland en regio Rotterdam

U heeft (letsel)schade, omdat iemand anders een fout gemaakt heeft of onzorgvuldig gehandeld heeft. Of omdat een zakelijke overeenkomst niet nagekomen is. Nu wilt u deze schade graag vergoed krijgen. Maar van wie? Waar ligt de schuld of verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is? Als advocaat aansprakelijkheidsrecht in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rotterdam en Terneuzen stel ik voor u vast wie er aansprakelijk is. Daarna verhaal ik uw schade op deze partij.

Wat is aansprakelijkheid en hoe wordt deze toegewezen?

De regel is: wie schade heeft, draait er zelf voor op. Maar in de praktijk blijkt vaak dat iemand ánders aansprakelijk is. Als aansprakelijkheidsrechtadvocaat onderzoek ik de toedracht van de gebeurtenis waarbij u betrokken bent, en bepaal ik of iemand anders aansprakelijk is voor uw schade. De aansprakelijke partij (persoon of bedrijf) is verplicht de schade te vergoeden. Er zijn twee soorten aansprakelijkheid. De ene wat makkelijker, de ander iets lastiger vast te stellen:

Risicoaansprakelijkheid is eenvoudig vast te stellen
Hierbij bepaalt de wet, dat een persoon aansprakelijk is, omdat hij een bepaalde rol heeft of iets bezit waarvoor hij verantwoordelijk is, zoals de bezitter van een hond die iemand bijt, de eigenaar van een gebouw waar een bezoeker over een losse tegel struikelt, of de ouders van een 8-jarig jongetje, dat een auto bekrast heeft.

Schuldaansprakelijkheid ligt ingewikkelder
Hierbij bepalen de feitelijke factoren of iemand verwijtbaar gehandeld heeft, dus schuld heeft. Bijvoorbeeld tijdens de uitoefening van een beroep. Een arts, notaris of aannemer bijvoorbeeld. Of als deelnemer aan het verkeer. Hierbij wijst bewijsmateriaal, waaronder foto’s, camerabeelden, omstandigheden tijdens de gebeurtenis, locatieanalyses, getuigenverklaringen en onderzoeksrapporten, uit wie aansprakelijk is.

Dit doet een advocaat aansprakelijkheidsrecht voor u

Vaststellen waar de aansprakelijkheid voor een gebeurtenis ligt, is soms lastig en vereist juridische ervaring. U doet er daarom goed aan om direct na de gebeurtenis een advocaat aansprakelijkheidsrecht in te schakelen. Ik neem de juridische zorg bij u weg. Dit is wat ik zoal doe. Ik:

 • beoordeel of er een onrechtmatige daad of wanprestatie plaatsgevonden heeft;
 • stel vast wie aansprakelijk is en schrijf en onderbouw de aansprakelijkheidsclaim;
 • dien de schriftelijke claim zo snel mogelijk na de gebeurtenis bij de tegenpartij in;
 • voer discussie met de tegenpartij om de (mate van) aansprakelijkheid te bepalen;
 • start een rechtsprocedure als de tegenpartij de aansprakelijkheid niet volledig erkent;
 • verdedig u als ú degene bent, die voor een (letsel)schade aansprakelijk gesteld wordt;
 • verzoek om een schadeloosstelling als blijkt dat u onterecht aansprakelijk gesteld bent.

Vergoeding voor materiële schade of letselschade

Na het vaststellen en erkennen van de aansprakelijkheid, is de tegenpartij verplicht de materiële of letselschade te vergoeden. Bij het indienen van de schadeclaim ontstaan soms discussies. Want u wilt een zo hoog mogelijke schadevergoeding, terwijl de schadeverzekeraar het liefst zo min mogelijk uitkeert. De financiële belangen zijn groot. Dat geldt voor u en voor de verzekeraar. Zeker bij letselschade. Dat is ook vaak complexer. Als gespecialiseerd letselschade-advocaat haal ik het onderste uit de kan voor u en rond ik de claim tot uw volle tevredenheid af.

Meer over letselschade(vergoeding) »

Aansprakelijkheid erkend? Geen kosten voor u!

Erkent de tegenpartij zijn aansprakelijkheid? Dan is deze verplicht alle schade te vergoeden. Inclusief de advocaatkosten. Het fijne is, dat mijn juridische hulp u dan helemaal niets kost.

Roep snel de hulp van een expert in

Maak een afspraak: kosteloos en zonder verplichtingen. Daarna beslist u of ik u vertegenwoordig. Woont u in Brabant, Zeeland of de regio Rotterdam? Dan bezoek ik u thuis, in het ziekenhuis of revalidatiecentrum. U bent ook welkom op mijn kantoor in Roosendaal of Terneuzen.

logo symbool_50px

Advocatenkantoor Claase:

 • ervaren ASP-letselschade-advocaat
 • lid van de LSA specialisatievereniging
 • lid van de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA)
 • gespecialiseerd slachtoffer-advocaat
 • nauw betrokken bij uw letselzaak
 • ± 20 jaar ervaring met letselzaken
 • alleen voor letselschadeslachtoffers
 • werkt niet voor schadeverzekeraars
 • krachtige onderhandelingspartner

Lees meer over Claase »

Juridische hulp nodig?

Bel, mail of whatsapp:

085 760 75 55
06 15 55 88 89
info@advoclaase.nl

Tweede mening horen?

Ontevreden over het verloop van uw zaak?
Vraag kosteloos om een tweede mening.

Maak snel een afspraak »