Uw advocaat bij letsel, schade en ontslag!

Advocatenkantoor Claase | letselschade | verkeersongeval

Letsel door een verkeersongeval

Een ongeluk zit in een klein hoekje’. Dat is helaas waar. Elke dag gebeuren er honderden verkeersongelukken waarbij slachtoffers letsel oplopen. Als u door een verkeersfout van een ander letsel oploopt, heeft u recht op schadevergoeding. Hieronder enkele voorbeelden.

Voetganger of fietser

In onze wetgeving is voor voetgangers en fietsers als kwetsbare ‘zwakke verkeersdeelnemers’ een speciale regeling opgenomen. Bent u als voetganger of fietser door een motorvoertuig (auto, motor, scooter, bus etc.) aangereden, dan heeft u recht op schadevergoeding, ook al heeft u zelf ook schuld. U krijgt altijd minimaal 50% van uw schade vergoed.

Passagier in een auto of opzittende op een brommer, scooter of motor

Als u als passagier of opzittende door een ongeluk letsel oploopt, moet uw schade bijna altijd vergoed worden, ook al is de aanrijding de schuld van de bestuurder. De WA-verzekering van de auto, brommer, scooter of motor verleent hier dekking voor, dus u hoeft u niet bezwaard te voelen de bestuurder aan te spreken.

Verkeersongeval tijdens werk

Als u voor uw werk met de auto, fiets of scooter onderweg bent, is uw werkgever aansprakelijk als u een ongeluk krijgt en daarbij letsel oploopt. Uw werkgever moet namelijk een verzekering afsluiten voor dit soort ongelukken. Deze verplichting geldt soms ook voor woon-werkverkeer. Als u tijdens uw werk gebruik maakt van uw eigen auto en u rijdt daarmee schade, dan is uw werkgever verplicht die schade te vergoeden, ook al is de aanrijding uw eigen schuld.

Verkeersongeval kinderen

Als een kind jonger dan 14 jaar wordt aangereden door een motorvoertuig (auto, motor, bus etc.), moet de hele schade altijd vergoed worden, ook al was de aanrijding de schuld van het kind.

Ongeval in het buitenland of met een buitenlandse tegenpartij

Deze ongelukken kunnen door mij in Nederland behandeld worden.

Letselschade in het verkeer opgelopen?

Letselschade bij verkeersongevallen is vaak complex en ik raad u dan ook altijd aan hiervoor een letselschade-advocaat in te schakelen.

Wat ga ik voor u doen?

Ik verzamel informatie over de toedracht, zoals het proces-verbaal van de politie, kan getuigen benaderen en dien een claim in bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Ik breng samen met u uw schadeposten in kaart en verwerk die een schadestaat. Die wordt door mij aan de aansprakelijke verzekeraar gestuurd die dan een voorschot aan u zal betalen. Uw medische informatie vraag ik op bij uw behandelaars en stuur ik door naar de medisch adviseur, die een rapport opmaakt waarin de gevolgen van het ongeval staan. Dat rapport zal na uw toestemming aan de medisch adviseur van de aansprakelijke verzekeraar worden gestuurd zodat ook die inzicht heeft in de gevolgen van het ongeluk.

Mijn hulp kost u niets. Neem vrijblijvend contact met mij op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.

Juridische hulp nodig?

Bel, mail of whatsapp:

085 760 75 55
06 15 55 88 89
info@advoclaase.nl

Tweede mening horen?

Ontevreden over het verloop van uw zaak?
Vraag kosteloos om een tweede mening.

Maak snel een afspraak »