Uw advocaat bij letsel, schade en ontslag!

Advocatenkantoor Claase | letselschade | bedrijfsongeval

Letsel door een bedrijfsongeval

Op veel werkplekken zit een ongeluk helaas in een klein hoekje. Meestal is de werkgever daarvoor aansprakelijk. Ook als u als ZZP’er werkt, is uw opdrachtgever vaak aansprakelijk voor letsel dat u door een bedrijfsongeluk oploopt.

Aansprakelijkheid

In onze wet is namelijk geregeld dat een werkgever aansprakelijk is voor schade die u als gevolg van een bedrijfsongeval hebt geleden, tenzij hij aantoont dat hij voldoende maatregelen heeft genomen en aanwijzingen heeft gegeven om het ongeval te voorkomen. De lat ligt daarbij hoog voor de werkgever. Bij letselschade is een werkgever bijna altijd aansprakelijk en moet uw schade vergoed worden. Veel werkgevers zijn daarvoor verzekerd, zodat de discussie over het ongeluk en de gevolgen daarvan door ons meestal met de verzekeraar van uw werkgever wordt gevoerd.

Letselschade door eigen schuld

Ook als het ongeluk uw eigen schuld was, kan uw werkgever aangesproken worden voor de vergoeding van uw schade. Bij routinematige opdrachten werkt u vaak minder oplettend en moet uw werkgever extra toezicht houden op naleving van de voorschriften. In de wet is bepaald dat uw werkgever aansprakelijk is voor uw schade als u door een slordigheidsfout of onder werkdruk een ongeluk krijgt op uw werk en uw werkgever onvoldoende toezicht heeft gehouden. Dus ook al voelt het ongeluk als uw eigen schuld: meestal kunt u hiervoor toch uw werkgever aanspreken.

Arbeidsongevallen kunnen heel divers zijn. U kunt daarbij denken aan:

  • een val van een steiger of ladder;
  • een ongeluk met een gevaarlijke machine;
  • een verkeersongeval tijdens het werk;
  • contact met een gevaarlijke vloeistof;
  • een aanrijding met een heftruck etc.

Letselschade op uw werk opgelopen?

Bent u slachtoffer van een ongeluk op uw werk? Neem geen risico en laat u helpen door een professioneel letselschadeadvocaat!

Wat ga ik voor u doen?

Samen inventariseren we uw schade en bekijken we wat er gebeurd is. Daarna stellen we een brief op aan uw werkgever (aansprakelijkstelling) waarin we uw schade presenteren en uitleggen waarom uw werkgever daarvoor aansprakelijk is. Uw werkgever stuurt de aansprakelijkstelling meestal door naar zijn verzekeraar, zodat er bijna nooit een discussie tussen u en uw werkgever ontstaat.

Mijn hulp kost u niets. Neem vrijblijvend contact met mij op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.

Juridische hulp nodig?

Bel, mail of whatsapp:

085 760 75 55
06 15 55 88 89
info@advoclaase.nl

Tweede mening horen?

Ontevreden over het verloop van uw zaak?
Vraag kosteloos om een tweede mening.

Maak snel een afspraak »