Advocatenkantoor_Claase_Arbeidsrecht

Juridisch advies over arbeidsrecht nodig?

Schakel op tijd een advocaat in bij een arbeidsconflict en voorkom hoge kosten

Ben je een werkgever of werknemer in Zeeland (Terneuzen e.o.), Brabant (Roosendaal, Bergen op Zoom e.o.) of de regio Rotterdam en dreigt er een arbeidsconflict? Dan kun jij juridisch advies over arbeidsrecht goed gebruiken. Weet aan welke regels je je moet houden voordat je iets in gang zet? Wat niet, of alleen tegen hoge kosten, teruggedraaid kan worden?

Wij geven juridisch advies bij elke werksituatie, zoals:

  • Einde van een arbeidsovereenkomst
  • Ontslag op staande voet
  • Loonvorderingen
  • Concurrentiebeding
  • Cao-bepalingen
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Re-integratie

Goedkoper mét advocaat arbeidsrecht

Wanneer er een conflict dreigt met je werkgever of werknemer, is het goed om een advocaat in te schakelen. Als je dit te laat doet, bijvoorbeeld als je iets getekend hebt, wordt het lastig. Dan zit er vaak niets anders op dan procederen.
Voor jou als werknemer kan dat betekenen dat je uitkering stopgezet wordt, je veel kosten moet maken en lang in onzekerheid zit.
Ben je werkgever, dan vraagt een rechtsgang veel tijd en geld en kan het je reputatie schaden. Voorkom deze situatie door vóór escalatie advies in te winnen, bijvoorbeeld tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Eerst advies inwinnen, daarna pas actie

Er bestaan veel misverstanden over arbeidsrecht, zowel bij werknemers als werkgevers. Neem bijvoorbeeld ontslag op staande voet. Dat mag niet zomaar.

Functioneert je werknemer niet? Dan kun je hem niet meteen ontslaan. Aan welke regels is ontslag op staande voet gebonden? Voorkom dat je werknemer een geldverslindende procedure tegen je start en jij als werkgever een slechte reputatie opbouwt.

Jij als werknemer hoeft een ontslag op staande voet niet zomaar te accepteren. Teken in ieder geval niets zonder overleg met een advocaat.
Wij zien regelmatig dat een ontslagen werknemer een vaststellingsovereenkomst/ beëindigingsovereenkomst tekent in de veronderstelling dat hij dan toch recht heeft op een uitkering. Maar is dat wel zo? Het UWV doorziet zo’n overeenkomst, omdat je bijvoorbeeld geen transitievergoeding hebt ontvangen. Met als gevolg dat je geen uitkering krijgt!

Wij kijken naar het hele plaatje, zodat je niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Sterker nog: in veel gevallen betaalt de werkgever door onze tussenkomst de advocaatkosten én krijg je een betere beëindigingsovereenkomst.

Juridisch advies over arbeidsrecht in Roosendaal, Rotterdam en Terneuzen

Heb je een conflict met je werknemer of werkgever? Elke keer zien we weer dat het belangrijk is dat je snel tot een oplossing komt. Niemand is gebaat bij ruzie. Zeker in een kleine gemeenschap heb je immers snel een slechte naam.
Mr. Mariska Claase is specialist Arbeidsrecht en aangesloten bij de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland (VAAZ). Ze heeft veel ervaring en handelt daadkrachtig en treffend.
Mariska behartigt regelmatig zaken van zowel werkgevers als werknemers, waardoor ze weet welke belangen er bij jou én bij de tegenpartij spelen.
Wil jij weten of je in je recht staat? Maak dan een afspraak of kom tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Tip van Mr. Mariska Claase

Eindigt een arbeidsrelatie niet vrijwillig?

Win dan altijd advies in over waaraan je je moet houden of waarop je recht hebt volgens de wet.

Letselschadeadvocaat Mariska Claase