Uw advocaat bij letsel, schade en ontslag!

Advocatenkantoor Claase | letselschade | beroepsziekte

Letsel door een beroepsziekte

Als u door uw werk ziek bent geworden, bijvoorbeeld door blootstelling aan een gevaarlijke stof als asbest of oplosmiddelen, dan is uw werkgever daar bijna altijd aansprakelijk voor en moet uw schade door hem (of zijn verzekeraar) worden vergoed. Het kan ook gaan om klachten zoals RSI, rugklachten of een burn-out.

Gevaarlijke stoffen

Voor het werken met gevaarlijke stoffen gelden strenge voorschriften. Uw werkgever moet alle mogelijke maatregelen treffen om uw werkomgeving zo veilig mogelijk te maken en te voorkomen dat u tijdens uw werk letsel oploopt of blootgesteld wordt aan gevaarlijke stoffen. Bijvoorbeeld door het verstrekken van beschermingsmiddelen zoals ventilatiemaskers en handschoenen. Bovendien moet uw werkgever u zo goed mogelijk informeren over het werken met gevaarlijke stoffen.

Aansprakelijkheid

Als u ziek bent geworden door blootstelling aan gevaarlijke stoffen of door werkgerelateerde omstandigheden, dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. U moet dan wel aantonen dat dit is ontstaan door de blootstelling aan de stoffen tijdens uw werk (of bij een burn-out door de werksituatie). Uw werkgever kan onder de aansprakelijkheid uitkomen als hij kan bewijzen dat hij alle benodigde maatregelen heeft genomen en aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Lukt hem dat niet, dan moet hij uw schade vergoeden.

Letselschade opgelopen door een beroepsziekte?

Het vaststellen van het verband tussen uw schade en uw werk is vaak complex. Ik raad u dan ook aan in dit soort gevallen altijd een letselschade-advocaat in te schakelen. Mijn hulp kost u niets. Neem vrijblijvend contact met mij op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.

Juridische hulp nodig?

Bel, mail of whatsapp:

085 760 75 55
06 15 55 88 89
info@advoclaase.nl

Tweede mening horen?

Ontevreden over het verloop van uw zaak?
Vraag kosteloos om een tweede mening.

Maak snel een afspraak »