De juiste keuze maken: Letselschade-specialist, letselschade-advocaat, of keurmerk-specialist?

Recentelijk kwam het begrip "letselschade-specialist" in de schijnwerpers, mede door de oprichting van een letselschadebureau door Rapper Boef. Als ervaren advocaat zie ik vaak dat slachtoffers niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp of advies bij het verhalen van hun schade.

Letselschade-specialisten: een verwarrend landschap

Helaas worden slachtoffers soms dubbel getroffen in letselschadezaken, doordat ze onbedoeld samenwerken met een verkeerde "belangenbehartiger". In Nederland kan iedereen zich namelijk "letselschade-specialist" noemen, ongeacht hun opleiding of ervaring. Dit is vergelijkbaar met het feit dat niet elke rechtenstudent automatisch advocaat wordt; dit vereist een grondige driejarige beroepsopleiding advocatuur na de rechtenstudie.

De waarde van deskundige bijstand

Als letselschadeslachtoffer heeft u het recht om bijstand te krijgen bij het verhalen van uw schade. Echter, veel slachtoffers worden verleid door bureaus die meer bezig zijn met hun eigen financiële belangen dan met die van het slachtoffer zelf.

Waar op te letten bij het kiezen van hulp

Bij het zoeken naar hulp op internet belanden slachtoffers vaak bij dergelijke bureaus die geen advocaten of juristen in dienst hebben en geen keurmerken bezitten. Dit kan leiden tot een niet al te beste behartiging van de belangen van het slachtoffer. Bovendien belandt vaak een deel van de schadevergoeding die het slachtoffer nodig heeft op de rekening van dit bureau.

Waarborgen voor slachtoffers

Het is essentieel om in zee te gaan met een deskundige letselschade-advocaat, bij voorkeur aangesloten bij het hoogste keurmerk voor gespecialiseerde letselschade advocaten, de LSA (Letselschade Advocaten). Deze advocaten staan onder toezicht van de Nederlandse Orde van Advocaten en moeten voldoen aan strenge regels en bijscholingseisen.

Maak de juiste keuze voor uw belangen

Als u slachtoffer bent van letselschade, kies dan altijd voor een gespecialiseerde (LSA/ASP) advocaat of een belangenbehartiger die is aangesloten bij een erkende keurmerkorganisatie. Zo bent u verzekerd van de juiste deskundigheid en bescherming van uw belangen.

Deskundige juridische bijstand

Heeft u letselschade opgelopen en bent u op zoek naar een letselschade-advocaat? Neem dan vrijblijvend contact op. Ik sta klaar om u te adviseren en ervoor te zorgen dat u recht krijgt op een eerlijke vergoeding voor uw letsel.