Waarom een advocaat inschakelen bij letselschade?

In veel zaken maak ik het mee: slachtoffers van een ongeluk krijgen hun schade niet vergoed of lang niet alle schade wordt vergoed. Door op tijd juridische hulp in te schakelen kunt u dit voorkomen. Bovendien is het ook nog kosteloos, de tegenpartij betaalt!

De veroorzaker betaalt, logisch toch?

Als iedereen zijn verantwoordelijkheid zou nemen en de wettelijke bepalingen zou kennen (en ze zou toepassen), dan zou de hulp van een advocaat niet nodig zijn. Helaas is dat een utopie. Moeilijk lijkt het regelen van een schade voor een slachtoffer eigenlijk niet: alle schade (en dus kosten) die iemand door een ongeluk lijdt, moeten door de veroorzaker worden vergoed. Simpel en logisch toch? In de praktijk niet altijd.

Verwarring en onwetendheid van het slachtoffer

Er is veel discussie en onwetendheid over de te vergoeden schade. Welke posten en kosten komen voor vergoeding in aanmerking? En welke schade komt door het ongeluk? Helemaal lastig wordt het als het slachtoffer voor het ongeluk ook al klachten had en de tegenpartij stelt dat het slachtoffer ook zonder het ongeluk bepaalde schadeposten/kosten gehad zou hebben. Om die discussie te beslechten zal er vaak een medisch adviseur geraadpleegd moeten worden. Mijn ervaring is dat een slachtoffer al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

En de verzekeraar van de veroorzaker dan, die weet toch hoe het zit?ongeluk letselschade

Helaas is het niet zo dat (verzekeraar van) de aansprakelijke tegenpartij (de veroorzaker) uit zichzelf het slachtoffer wijst op alles waar hij recht op heeft. Dat is dan ook de reden dat ik ieder slachtoffer aanraad de hulp in te schakelen van een letselschadeadvocaat (of een gespecialiseerde en betrouwbare belangenbehartiger). Voor de kosten hoef je het niet te laten: die moeten namelijk betaald worden door de aansprakelijke partij. Dat is in onze wet bepaald.

Ga niet zomaar akkoord met een schadevergoeding

Staart u zich als slachtoffer niet blind op vergoeding die een verzekeraar u na een ongeluk biedt, maar laat u adviseren door een letselschadeadvocaat die met u meekijkt of deze vergoeding echt wel al uw schade dekt, ook de kosten die u in de toekomst zal moeten maken.

Maak vrijblijvend en kosteloos een afspraak

Heeft u een ongeluk gehad of een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waarbij  u letsel heeft opgelopen? Heeft u vragen over het voorstel van de tegenpartij of over de hoogte van het smartengeld? Maak dan vrijblijvend en kosteloos een afspraak bij mij op kantoor in Roosendaal, of gewoon bij u thuis.