Gebeten door een hond; hoe zit het met de aansprakelijkheid bij een bijtincident?

Gebeten worden door een hond is behoorlijk angstig en vervelend. Maar bij een serieuze beet blijft het daar niet bij. Waarschijnlijk moet u of uw kind naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten en om een tetanusinjectie te krijgen. Hoewel behandeling in het ziekenhuis natuurlijk vergoed wordt vanuit uw basiszorgverzekering, worden de kosten voor het eigen risico wel aan u gepresenteerd. Wie is er bij een beet van een hond aansprakelijk?

Gebeten door een hond, wie is aansprakelijk?

De eigenaar van de bijtende hond is bijna altijd aansprakelijk voor de schade die zijn dier u heeft toegebracht. Gelukkig is een groot deel van de dierenbezitters hiervoor verzekerd (dit valt onder de persoonlijke WA-verzekering). Maar hoe dan ook, moet de eigenaar van de bijtende hond bijna altijd alle kosten die u maakt, en nog zal moeten maken, door het incident vergoeden.

Blijvend letselgebeten door een hond aansprakelijkheid

Helaas gaat het soms om veel ernstiger letsel dan een kleine beet. Bijvoorbeeld bij een ernstig bijtincident waarbij een jong kind in het gezicht wordt gebeten. Ontsierende littekens en vele operaties maken in die gevallen dat de schade veel hoger is en er een aanzienlijk bedrag aan smartengeld betaald zal moeten worden. Vaak moet er op latere leeftijd weer geopereerd worden, waardoor zo’n schadezaak niet snel afgewikkeld kan worden. Het is immers nog niet duidelijk hoe het er over enkele jaren gaat uitzien.

Letselschade opgelopen door een hondenbeet?

Bij een ernstig bijtincident is het altijd verstandig een letselschadeadvocaat in te schakelen die samen met u doorneemt wat uw schade nu en in de toekomst is. Mijn hulp kost u niets, want de aansprakelijke partij zal deze op zich moeten nemen. Neem vrijblijvend contact met mij op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.

Een bijtincident is complex

Heeft u vragen over de aansprakelijkheid of de vergoeding van uw schade? Letselschade bij bijtincidenten is vaak complex en ik raad u dan ook aan hiervoor altijd een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Wat ga ik voor u doen en wat kost het?

Ik verzamel informatie over de toedracht en benader eventuele getuigen. Ik breng samen met u de situatie in kaart en voer de discussie hierover met de verzekeraar van de tegenpartij. Op die manier wordt u niet opnieuw geconfronteerd met deze traumatische gebeurtenis en kunt u zich kunt richten op uw herstel of dat van uw kind.

Plan een kosteloos en vrijblijvend gesprek

Neem vrijblijvend contact met mij op voor het plannen van een kosteloos oriënterend gesprek.