Jaarlijks lopen ruim 20.000 mensen in ons land ernstig letsel op bij een verkeersongeval. Daarnaast is er een categorie mensen die na een ongeluk het ziekenhuis dezelfde dag nog mag verlaten.

Uiteraard zijn de gevolgen voor deze 2 categorieën niet te vergelijken, maar voor beiden geldt dat bijstand en advies door een letselschade advocaat vaak gewenst is. Want ook al beperkt het ziekenhuisbezoek zich tot een rit met de ambulance naar de spoedeisende hulp, ook dan worden er kosten gemaakt die de veroorzaker van het ongeluk dient te vergoeden.

letselschade bij verkeersongevalEerste stap bij letselschade: aansprakelijk stellen

De veroorzaker van het ongeluk dient allereerst aansprakelijk gesteld te worden. Mijn ervaring is dat veel slachtoffers dat lastig vinden, zeker als de aansprakelijkheid vervolgens door de veroorzaker wordt ontkend.  De hulp van een in aansprakelijkheidsrecht gespecialiseerde advocaat ligt dan voor de hand.  Als de aansprakelijkheid vast staat, dan komen de schadeposten die een slachtoffer ten gevolge van het verkeersongeval heeft voor vergoeding in aanmerking. Als het ziekenhuis bezocht is dan is de eerste kostenpost in ieder geval het eigen risico van de zorgverzekeraar waarmee het slachtoffer geconfronteerd wordt. En helaas blijft het daar vaak niet bij.

Schakel een letselschadespecialist in

Een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade kan een slachtoffer begeleiden bij het vaststellen van de schade en het verkrijgen van een vergoeding. Schakel daarom als verkeersslachtoffer altijd een gespecialiseerd advocaat of belangenbehartiger in, zodat het vaststellen van de aansprakelijkheid en de vergoeding van alle kosten voor je geregeld wordt en je je zelf kunt focussen op het herstel. Neem contact met mij op voor een afspraak.

 

Laat een reactie achter